דימיון מודרך היא טכניקה ותיקה שנעשה בה שימוש בתורות שונות העוסקות באיזון גוף ונפש, ביניהן תורות מהמזרח הרחוק לצד שיטות טיפול מערביות, ואפילו בטיפולים פסיכותרפיים קונבנציונליים. השימוש בדימיון הכרחי בתהליכי יצירה אומנותיים, אך גם בפתרון בעיות וקבלת החלטות ובחיבור לחלקים אותנטיים ומלאי חיוניות בנפש האדם. טכניקות של דימיון מודרך מאפשרות גישה אל העולם האינסופי של הדימיון אצל כל אחד מאיתנו, מה שמסייע בהרפיה ושחרור מתחים, באיזון, בחיבור לעומקים פנימיים או למקורות העוצמה של היקום וגם להגשמת רצונות אישיים.
מסע בדמיון
הדמיון האנושי הוא למעשה מרחב אינסופי, המוגבל רק על ידי הפחדים והמעצורים האישיים שלנו. תרגול דמיון מודרך מאפשר הרחבה ומגע עם חלקים בנו שבדרך כלל לא באים לידי ביטוי ביום יום. דמיון מודרך מתחיל מהרפיה : שחרור הגוף ממתחי היום, נשימות עמוקות המזרימות חמצן אל תאי הגוף ונשיפות המאפשרות פריקה של מתח ממנו. כדי להכנס למסע בדמיון מומלץ לעצום עיניים ולאחר כמה דקות של הרפיה והתנתקות מקצב החיים המהיר ניתן להתחיל לשייט בדמיון בדרך כלל על פי הנחייה של מנחה דמיון מודרך, כשההנחיה מוליכה אתכם בתוך הדמיון היוצר שלכם ומפגישה אתכם דמויות, מראות וחוויות שהם יצוגים של עולמכם הפנימי.
הגשמת רצונות
אחת התועלות המרכזיות בחלק משיטות התרגול של דימיון מודרך נוגעת בהגשמת רצונות ומשאלות אישיות. ברמה הבסיסית ביותר ניתן לומר שעבור חלק מהשאיפות שלנו, היכולת לדמיין אותן מתרחשות מגדילה את הסיכוי שזה יקרה. דוגמא פשוטה לכך היא למשל לדמיין את עצמנו פותרים מבחן קשה ומלחיץ בהצלחה יתירה. דמיון מודרך יכול לעזור לנו להגיע למבחן הממשי רגועים יותר ובטוחים בעצמנו. מעבר לכך, תורות רוחניות שונות מאמינות ב'חוק המשיכה', שעל פיו, אנו מושכים או ממגנטים אלינו את מה שהתודעה שלנו משדרת. בדימיון מודרך התודעה שלנו פוגשת את הרצונות שלנו בהתגשמותם וההתנהלות החיובית הזו מקרבת אותנו להגשמתן גם בחיי המציאות.
איפה לומדים דמיון מודרך?
דימיון מודרך ניתן לעבור בחוגים ובקבוצות מדיטציה ודימיון מודרך של התורות השונות ובמיוחד על פי גישת NLP ששמה את הדימיון המודרך במרכז תהליך ההתפתחות. ניתן גם ללמוד בחוגים כיצד להיות מנחה ולהעביר דמיון מודרך בעצמכם.